geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleMusic-icoon.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music op
Ruim een week geleden kwamen tvOS 15.5 en HomePod Software versie 15.5 uit. Maar kennelijk was er bij sommige mensen een probleem met deze update(s), want Apple heeft er een nieuwe versie (15.5.1) voor op de servers gezet, mogelijk heb je dat al gezien.

Volgens Apple zelf kon met versie 15.5 de muziek na een tijdje vanzelf stoppen met spelen. Vervelend als je een Apple TV voor het afspelen van muziek gebruikt, maar natuurlijk nog vervelender bij HomePods, waarmee muziek afspelen het meest gedaan wordt. Maar de 15.5.1 update zou er voor moeten zorgen dat dit probleem verleden tijd is, even installeren en alles zou weer oké moeten zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodSoftware15.5.1ReleaseNotes.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music op


Mocht dit probleem in de toekomst nog eens opduiken, het is natuurlijk altijd mogelijk om muziek op een ander device te spelen en via AirPlay via deze devices uit te sturen. Het is misschien iets minder elegant, maar het werkt wel.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodMiniLineup.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music op


Installeren van een update op je HomePod

Standaard staat een HomePod ingesteld om automatisch alle updates te installeren, als je dat liever zelf in de hand wil houden, op deze pagina vind je daar de instructies voor. Heb je eenmaal daarvoor gekozen, op diezelfde pagina vind je ook de uitleg hoe je een update op je HomePod kan installeren.

https://support.apple.com/library/content/dam/edam/applecare/images/en_US/homepod/ios14-iphone-11pro-homepod-mini-update-software.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music opEen update op je Apple TV installeren

Updates op een Apple TV vanaf de Apple TV HD installeer je door te gaan naar Systeem, waarin je kiest voor Software-updates en daarin voor de optie Werk software bij.

Als je de optie om updates automatisch te installeren hebt geactiveerd, dan kan dit nog steeds nodig zijn als je de update meteen wil installeren, via de automatische functie duurt het vaak een stuk langer voordat een update wordt binnengehaald en geïnstalleerd.

In de drie schermafbeeldingen hieronder zie je al deze stappen voorbij komen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-1.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music op


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleTVSoftwareUpdate-2.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music op


https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.tvOS15.4.1ReleaseNotes.jpg
tvOS en HomePod Software 15.5.1 lossen probleem met Apple Music opmet dank aan forumlid ‘nnsa’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #HomePod #tvOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.