https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Siri-ios11-icoon.jpg
Verandering in Siri-team laat behoefte aan verandering zien
In 2012 werd Bill Stasior hoofd van het team achter Siri, aangesteld door Scott Forstall, die later in dat jaar zelf bij Apple vertrok. Recent zou John Giannandrea, Apple’s SVP Machine Learning and AI Strategy, ervoor gekozen hebben om Bill Stasior op een andere plaats binnen Apple aan te stellen.

Sindsdien zou er gezocht worden naar een nieuwe leidinggevende voor het team achter Siri, waarbij het belangrijk is dat dit een nieuwe richting voor Siri betekent. Want het zou de bedoeling zijn om het Siri programma meer richting onderzoek te sturen, en minder alleen gericht op jaarlijkse verbeteringen. De hoop is dat er daardoor uiteindelijk nog grotere stappen gemaakt kunnen worden met Siri, want ook bij Apple zien ze natuurlijk hoe belangrijk stem-assistenten inmiddels zijn geworden. En die functioneren natuurlijk alleen maar heel erg goed als daar steeds beter functionerende kunstmatige intelligentie achter zit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SiriRainbow.png
Verandering in Siri-team laat behoefte aan verandering zien


Het was de droom van Steve Jobs en Scott Forstall dat we op een gegeven moment echt een gesprek zouden kunnen hebben met een stem-assistent. Voorlopig is dat nog toekomstmuziek, maar de ambitie van John Giannandrea zal daar waarschijnlijk niet erg ver vanaf liggen.

Of deze aanpassing binnen het team achter Siri invloed zal hebben op de vooruitgang van Siri in iOS 13 later dit jaar is nog niet bekend. De afgelopen jaren zijn daar al wel grote stappen gezet, onder andere met Siri-opdrachten en Apple’s Opdrachten-app, waarbij je niet alleen zelf opdrachten kan maken, maar die ook voorzien van een zelfgekozen stem-commando.
geplaatst door: Robert