geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Verrassing: Apple brengt een nieuwe HomePod uit
Apple stopte in maart 2021 met de grote HomePod, en ging door met alleen de HomePod mini. Er waren wel geruchten dat er een opvolger zou komen, maar tot nu leken die niet te kloppen want in alle presentaties ging het sindsdien alleen maar over de HomePod mini.

Tot nu toe, want Apple heeft de HomePod weer in programma (€ 349), en nog steeds alleen in zwart en wit. Deze nieuwe versie is iets kleiner en lichter, heeft minder tweeters en microfoons, heeft sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid, heeft een verbeterd aanraakvlak aan de bovenkant, de S7 chip is sneller, er is ondersteuning voor het Thread netwerk-protocol en heeft een U1-chip.


Verder brengt deze nieuwe HomePod heel erg veel dat de oude ook al had. Denk bijvoorbeeld aan luisteren van muziek (lossless audio en Dolby Atmos in combinatie met Apple Music) het bedienen van je smart home, ondersteuning voor AirPlay 2, de mogelijkheid om weer twee te koppelen als stereopaar (alleen met twee dezelfde modellen), te gebruiken als speaker voor de Apple TV, etc.

Voordat je in een huis met veel wit kiest voor de witte uitvoering is het goed om te weten dat die na verloop van tijd erg moeilijk zo mooi wit te houden is. Op sites als eBay zijn aardig wat voorbeelden te vinden van HomePods die ooit wit waren, maar dat beslist niet meer zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePodWhiteDirty.jpg
Verrassing: Apple brengt een nieuwe HomePod uit


En als we het toch over eBay hebben; mogelijk was het aanhoudende succes van de HomePod op dat soort sites, inclusief steeds verder oplopende prijzen ook een reden voor Apple om dit grotere model weer uit te brengen. Want er is duidelijk nog steeds behoorlijk wat interesse voor.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HomePod2eGeneratie-iPhone14ProMyHome.jpg
Verrassing: Apple brengt een nieuwe HomePod uitmet dank aan forumlid ‘gPod’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #HomePod
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Verrassing: Apple brengt een nieuwe HomePod uit
21 januari 2023 - 13:19    reactie #1
geplaatst door: RW076
Ongelofelijk wat een geld weer.
Doe mij maar een iPhone Mini aub.
Verrassing: Apple brengt een nieuwe HomePod uit
21 januari 2023 - 14:35    reactie #2
geplaatst door: Ziegler
Wijkt het zo veel af van de concurrentie?