https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple_Logo_Regenboog_Origineel.jpg
W.A.L.T. prototype uit 1993 voor het eerst in video te zien
“People think focus means saying yes to the thing you've got to focus on. But that's not what it means at all. It means saying no to the hundred other good ideas that there are. You have to pick carefully. I'm actually as proud of the things we haven't done as the things I have done. Innovation is saying no to 1,000 things.”

Deze woorden van Steve Jobs kwamen vanzelf naar boven bij het bekijken van de video van Apple’s Wizzy Active Lifestyle Telephone (W.A.L.T.), Die werd ontwikkeld in de periode dat Steve Jobs bij Apple weg was, maar dat maakt Steve's uitspraak niet minder van toepassing. Het is een prototype waar we naar kijken, dus dat het allemaal zo traag is als stroop is te vergeven, hoewel het hier praktisch onwerkbaar is. Het vreemdste is waarschijnlijk dat het allemaal draait op Mac OS.


Want in hetzelfde jaar dat dit prototype het levenslicht zag, 1993, bracht Apple ook de allereerste Newton uit die draaide op Newton OS. Op die eerste generatie was de tekstherkenning nog niet best, maar dat werd in de tijd daarna enorm verbeterd. En de interface van de Newton was in de allereerste generatie al vele malen sneller dan de W.A.L.T. hierboven.

De ontwikkeling van de Newton werd abrupt beëindigd toen Steve Jobs terugkwam, zijn uitspraak aan het begin was daar dus zeker van toepassing. Maar uiteindelijk kwam het van de Newton terug in iOS, en inmiddels ook in macOS (denk aan het naadloos samenwerken van apps).
Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: W.A.L.T. prototype uit 1993 voor het eerst in video te zien
reactie #1 geplaatst: 10 april 2019 - 18:37
Wizzy Active Lifestyle Telephone (W.A.L.T.),

 :music: lijkt er eerder op dat W.A.L.T. staat voor Wait A Long Time  :music:
geplaatst door: macossie