Wat we verder nog allemaal in watchOS 7 gaan zien
geplaatst: 10 maart 2020 - 10:47
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
Wat we verder nog allemaal in watchOS 7 gaan zien
Gisteren kon je hier al lezen dat er in code van iOS 14 gevonden was dat de Apple Watch in de toekomst ook het zuurstof-gehalte in ons bloed kan meten. Inmiddels heeft 9to5Mac nog meer details van watchOS 7 gevonden, hieronder kan je die allemaal vinden.

Iedere update van watchOS brengt nieuwe wijzerplaten, en watchOS 7 is daar natuurlijk geen uitzondering op. In de gelekte code van iOS 14 zijn nu aanwijzingen gevonden dat het mogelijk wordt om sommige van die wijzerplaten met andere Apple Watch gebruikers te delen. Handig als je zelf er veel aan hebt aangepast, en al die aanpassingen in één keer kan delen. Omdat dit gevonden is in iOS, is het nog niet duidelijk of het direct delen tussen Apple Watches zonder de hulp van een iPhone ook mogelijk gaat worden.Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden dat watchOS ondersteuning gaat bieden voor wijzerplaten van derden. Maar mochten er hier plannen voor zijn in Cupertino dan is dit natuurlijk een prima eerste stap om dat mogelijk te maken.

Infograph Pro

Bij de introductie van de Apple Watch 4 was de nieuwe Infograph wijzerplaat veel te zien. Niet voor niets, want die maakte maximaal gebruik van het scherm van de Apple Watch. Er is zoveel mee mogelijk dat er zelfs video’s op YouTube te vinden zijn die uitleggen hoe je dat allemaal in kan stellen, zoals hieronder.


Apple zou in watchOS 7 een nieuwe versie hiervan willen introduceren, en die gaat Infograph Pro heten. Die onderscheidt zich vooral door iets dat we al van veel analoge horloges met een stopwatch kennen, een tachymeter. Als je de afstand weet, bijvoorbeeld door naar hectometerpaaltjes te kijken, kan die je laten zien hoeveel afstand je in een bepaalde tijd hebt afgelegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SeikoWatchTachymeter.jpg
Wat we verder nog allemaal in watchOS 7 gaan zien


Het lijkt vooral een knipoog naar horloge-liefhebbers en puristen, de GPS in je iPhone geeft waarschijnlijk nog een stuk preciezer weer hoe hard je precies rijdt.

Foto’s

Op dit moment is het al mogelijk om eigen foto’s aan sommige wijzerplaten toe te voegen, nu kan dit voor zowel individuele foto’s als uit groepen of albums. Als je er meerdere aan toevoegt zal je iedere keer dat je het scherm van jouw Apple Watch activeert een andere te zien krijgen. Meer daarover vind je in de Apple Watch-gebruikershandleiding voor watchOS 6 van Apple zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.HowToSetPhotoWatchFaceAppleWatch.jpg
Wat we verder nog allemaal in watchOS 7 gaan zien


De gevonden code laat zien dat er bij Apple nu ook gewerkt wordt om dit mogelijk te maken voor gedeelde albums. Zo zou je bijvoorbeeld foto’s van je familie kunnen gebruiken die door een ander lid daarvan zijn toegevoegd. Of denk aan een gedeeld album speciaal voor de Apple Watch van een grootouder.

Speciaal voor kinderen

Apple werkt aan de mogelijkheid om een Apple Watch te beheren vanaf één iPhone, zonder dat een tweede nodig is. Op die manier zouden ouders meer controle hebben over de content op die Apple Watch. En ook het ouderlijk toezicht wordt verder uitgebreid in zowel iOS 14 als watchOS 7. Zo zou het nieuwe Schooltime de mogelijk geven om tijdens die uren alleen maar bepaalde apps en complicaties mogelijk te maken.

Sleep tracking

Last, but not least, is Sleep tracking. Ruim een jaar geleden berichtte Bloomberg hier al over, en het ziet er naar uit dat ze het bij het rechte eind hadden. Als je daar je Apple Watch voor gaat gebruiken zal je die wel ’s nachts aan moeten houden en voor een ander oplaad-moment kiezen, de meesten van ons doen dat nu waarschijnlijk terwijl we aan het slapen zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SleepAppleWatchSeries4.jpg
Wat we verder nog allemaal in watchOS 7 gaan zien


En nog meer

Er worden nieuwe knoppen verwacht in het bedieningspaneel van zowel iOS als watchOS, onder andere een Slaap-modus en detectie van geluidsoverlast.

Als laatste komt er een aanpassing van de manier waarop apps zijn opgebouwd. Sinds watchOS 6 is het mogelijk om apps te maken voor alleen de Apple Watch die daarop via de App Store geïnstalleerd worden. Maar de architectuur van deze apps leunt nog veel op de manier waarop daarvoor apps voor de Apple Watch geschikt werden gemaakt, dat zou Apple nu gaan aanpassen.


met dank aan forumlid 'Mac OS X', die dit nieuws als eerste meldde #AppleWatch #watchOS #iOS #iPhone
geplaatst door: Robert