watchOS 5.1.1 is uit, en zou 'veilig' moeten zijn
geplaatst: 6 november 2018 - 11:00
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
watchOS 5.1.1 is uit, en zou 'veilig' moeten zijn
Apple bracht vorige week watchOS 5.1 uit, maar al snel daarna bleek dat deze upgrade bij sommige gebruikers hun Apple Watch helemaal onbruikbaar maakte. Apple trok die update dan ook al snel na het uitkomen in, en het wachten was op een versie zonder problemen.

Die is inmiddels uit, watchOS 5.1.1 staat nu op Apple’s servers klaar voor alle modellen Apple Watch, behalve het allereerste model, dat ook wel bekend staat als de Series 0. Net zoals watchOS 5.1 brengt deze update ondersteuning voor FaceTime groepsgesprekken (alleen audio), waardoor je ook vanaf een Apple Watch ‘aan kan schuiven’ in zo’n groepsgesprek. Verder zijn er meer dan 70 nieuwe emoji’s en nieuwe wijzerplaten, waarbij de gebruiker de achtergrondkleur kan kiezen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WatchOS5.1.1-1.jpg
watchOS 5.1.1 is uit, en zou 'veilig' moeten zijn


Ook voor de modellen voor de Apple Watch 4 zijn deze nieuwe wijzerplaten beschikbaar, alleen zijn ze daar dan rond met zwart eromheen, zoals hieronder te zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WatchOS5.1.1-2.png
watchOS 5.1.1 is uit, en zou 'veilig' moeten zijn


Verder is de val-detectie verder verbeterd, zijn twee bugs die in de weg konden zitten bij de Walkie-Talkie opgelost en is een probleempje waardoor je niet je beloning voor al het sporten meer kreeg ook opgelost.

Installatie

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op je iPhone te gaan naar Algemeen > Software-update. Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn en met het lichtnet verbonden. Meer informatie over de veiligheidsaspecten van deze update vind je op https://support.apple.com/nl-nl/HT201222

Omdat de vorige versie van watchOS dus voor grote problemen zorgde lijkt het verstandig om nog even te wachten met het installeren van deze versie. Maar tot nu toe zijn er nog geen gevallen van problemen met deze update bekend, het lijkt er op dat Apple de eerdere problemen heeft opgelost.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert