watchOS 5.1 was uit, en is meteen weer ingetrokken
geplaatst: 31 oktober 2018 - 11:53
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
watchOS 5.1 was uit, en is meteen weer ingetrokken
Eén van de vele voordelen van al je Apple-nieuws op MacFreak lezen is dat het tempo hier wat rustiger is. Liever iets later, dan eerder met onjuistheden. Mocht je nu elders al gelezen hebben dat watchOS 5.1 uit was en het meteen op je Apple Watch hebt gezet, dan is te hopen dat dit goed is gegaan.

Want kort nadat eerder vandaag watchOS 5.1 door Apple op de servers werd gezet kwamen er al rapporten binnen van problemen, en niet zulke kleintjes ook: bij meerdere gebruikers werd de Apple Watch helemaal ‘ge-bricked’. Met andere woorden, de Apple Watch deed helemaal niets meer, en is nu zo dood als een pier. Apple heeft deze update dan ook al weer ingetrokken, in Cupertino wordt nu ongetwijfeld héél erg hard gezocht naar de oorzaak van deze ellende.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Bricked!.png
watchOS 5.1 was uit, en is meteen weer ingetrokken


Waarschuwen dat je deze update niet meer op je Apple Watch moet zetten is zinloos, er is geen update meer en je kan dus helemaal niet meer naar watchOS 5.1 updaten. Heb je dat al wel gedaan en werkt je Apple Watch niet meer, dan lijkt het een goed idee om contact met Apple op te nemen.

Het zou trouwens maar om een erg klein percentage van alle gebruikers gaan, de kans dat gebruikers hier er ook last van hebben lijkt dan ook klein. Maar ook bij kleine percentages blijft dit natuurlijk erg vervelend, je zal net maar één van de mensen zijn die nu de klos is.

Even wachten

Toen ik aantal jaren geleden met vrienden aan wildwater kajakken deed was onze vaste stelregel bij moeilijke passages (4+ en hoger, de schaal loopt tot en met 6) altijd om ‘op techniek’ te gaan. Dat betekende simpelweg een rustige pauze nemen en wachten tot andere kajakkers voorbij kwamen, waar wij dan op ons gemak naar konden kijken en er zo achter konden komen waar en hoe zij in problemen kwamen (of niet).

Dit lijkt ook een prima raad bij updates van een besturingssysteem, vooral bij devices als de Apple Watch, want daar kan je geen backup van maken.


met dank aan forumlid 'VwVanFan', die dit nieuws als eerste meldde


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
geplaatst door: Robert