geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Xcode3-icoon.jpg
Xcode 13.2 in de App Store heeft last van een stevige bug
Veel updates van Apple’s apps die voorbij komen worden hier gemeld, maar bij apps als Xcode doen we dat nooit. De reden is simpel: ontwikkelaars zijn daarvan over het algemeen zelf al op de hoogte, en voor niet-ontwikkelaars zijn die updates niet erg interessant.

Maar voor Xcode 13.2 in de App Store maken we toch even een uitzondering, want de versie die daar staat wordt geplaagd door zulke bugs dat daar eigenlijk niet mee te werken is. Op Apple’s eigen Developer Forums is bijvoorbeeld te lezen dat projecten er nog wel mee gemaakt kunnen worden, maar als je ze wilt klaar maken voor gebruik (‘compilen’) dat dit niet mogelijk blijkt en je een foutmelding krijgt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.Xcode3Interface.jpg
Xcode 13.2 in de App Store heeft last van een stevige bug


En alsof dat nog niet erg genoeg is melden sommige ontwikkelaars ook nog dat ze met deze versie van Xcode uit de App Store geen packages bij Github kunnen uploaden omdat ze fouten krijgen met het certificaat van Github.

Kortom, in de tussentijd gewoon Xcode van Apple’s eigen pagina met Software Downloads halen, de versie van Xcode 13.2 die daar staat (link werkt alleen met een ontwikkelaars-account) zou wel gewoon moeten werken. #Xcode
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.