https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Harddisk_Scherper.jpg
Apple start programma vervanging 3 TB harddisks iMac 27 inch
Heb je een iMac die gekocht is tussen december 2012 en september 2013 en zit daar een 3 TB harde schijf in, dan kan je die mogelijk kosteloos door Apple later vervangen. Want Apple heeft een Hard Drive Replacement Program opgestart voor deze modellen.

Volgens Apple gaat het om een klein percentage van de gebruikers waarbij onder bepaalde condities ("certain conditions") de harde schijf te vroeg aan zijn eind zou kunnen komen. Om te weten of jouw iMac onder dit programma valt, en je dus kosteloos de harde schijf daarin kan laten vervangen, moet je even het serienummer daarvan op deze pagina invullen.

Als je niet weet wat het serienummer van je Mac is, dan kan je op deze pagina lezen hoe je dat kan vinden.

Het lijkt verstandig om hier ook gebruik van te maken als je nog niets van problemen merkt. Het is waarschijnlijk vervelender als je er last van krijgt als dit vervangingsprogramma al afgelopen is,

Zorg wel dat je een goede backup hebt voordat je hieraan begint. Dat kan met Apple's Time Machine, maar als je een backup wilt hebben waarvan je ook kunt opstarten dan zijn SuperDuper of Carbon Copy Cloner de beste opties. Van die twee is het trouwens alleen Carbon Copy Cloner dat ook je Recovery Partitie meeneemt bij het kopiƫren.
geplaatst door: Robert