Introducing Swift Crypto
geplaatst: 4 februari 2020 - 12:53
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Swift-icoon.jpg
Introducing Swift Crypto
Sinds de introductie van de programmeertaal Swift is enorm veel gebeurd. Zo maakte Apple het open source, bleek het duidelijk aan te slaan en met Swift 5 werd het echt volwassen en dus een optie voor steeds meer ontwikkelaars. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Swift Playgrounds.

Voor ontwikkelaars die voor Swift hebben gekozen, of die keuze overwegen, is er nu nog een reden bij gekomen: de introductie gisteren van het nieuwe Swift Crypto. Dit is een nieuwe optie die gebruik maakt van de API’s van Apple’s CryptoKit, waardoor versleuteling daarmee beschikbaar komt voor iedereen die Swift gebruikt. Als je voor Apple programmeert dan zal Swift Crypto automatisch CryptoKit gebruiken, voor andere platformen is een nieuwe implementatie (gebouwd op de BoringSSL library).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SwiftBigVisual.jpg
Introducing Swift Crypto


Voor de duidelijkheid, Swift Crypto en CryptoKit zorgen ervoor dat ontwikkelaars data goed, snel en makkelijk kunnen versleutelen, het heeft dus niets met cryptocurrency (zoals bijvoorbeeld BitCoin) te maken.

Meer details over Swift Crypto kan je lezen in deze blog-post van Cory Benfield als ‘core developer’ betrokken bij SwiftNIO.

Citaat
What is Swift Crypto?

At its heart, Swift Crypto is a very simple idea, made up of two parts:

  • The APIs from Apple CryptoKit, published in a library under an open source software license.
  • A complete greenfield implementation of those APIs using Google’s BoringSSL as the underlying implementation of the cryptographic primitives.

Citaat
The end result of this project is a package that can be installed anywhere Swift is supported, that gives you the best implementation available for your given platform, and that makes it easier to write safe cross-platform or server side applications in Swift. #Swift #macOS #iOS
geplaatst door: Robert