https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Heeft Samsung’s Galaxy Flip Z misschien wel potentie?
Opvouwbare schermen hebben misschien de toekomst, maar dan moeten ze natuurlijk wel op een goede manier toegepast worden. Dat Samsung’s Galaxy Fold niet zo’n toepassing is blijkt onder andere uit deze bespreking van Ars Technica, de site met verreweg de best doortimmerde reviews.

De eerste vouwbare laptop van Lenovo lijkt ook vooral iets voor tech-nerds, dus wat gaat het eerste device worden met een vouwbaar scherm dat wel succes krijgt? Misschien is dat Samsung’s Galaxy Flip Z, een smartphone die een oplossing lijkt voor wat sommigen als een probleem ervaren: de grootte van smartphones. De Flip Z is opgevouwen een stuk kleiner, maar jammer genoeg wel meteen dubbel zo dik. Misschien een oplossing in een handtas, maar waarschijnlijk niet in een broekzak.


Of de Flip Z wel een succes gaat worden is op dit moment natuurlijk koffiedik kijken, maar het lijkt in ieder geval de eerste keer dat het een oplossing is voor iets wat door sommigen als een probleem ervaren wordt. Misschien dat dit een succes wordt als het mogelijk wordt om telefoons nog dunner te maken, iets waar alle fabrikanten al mee bezig zijn. Maar dan moet het ook nog lukken om een scharnier te maken dat tegelijkertijd sterk is, terwijl het weinig ruimte inneemt.

Motorola Razr

Samsung is trouwens niet de enige die hiermee bezig is, de nieuwe Motorola Razr is een een flip-phone die opengevouwen ongeveer de grootte heeft van een ‘gewone’ smartphone. Het verschil is vooral dat deze een ‘kin’ heeft: een verdikking aan de onderkant.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MotorolaFlipPhoneFoldableScreen.jpg
Heeft Samsung’s Galaxy Flip Z misschien wel potentie?
 #Samsung #Motorola #Smarthone
geplaatst door: Robert
antw: Heeft Samsung’s Galaxy Flip Z misschien wel potentie?
reactie #1 geplaatst: 4 februari 2020 - 14:29
Sorry maar ik zie na het bekijken van dit filmpje niet echt de meerwaarde van deze telefoon. De Fold is na het uitklappen bijna een volwaardige tablet. Maar dit is gewoon een telefoon met een iets langer scherm. Dit gaat hem niet worden denk ik.
geplaatst door: marco72
Apple TV iPhone 12 pro MacBook Pro 13" 2019 AirPort Extreme iPhone 4s MacBook Pro 13" 2010 iMac 27" 2010 iPad 2020 iPhone 6s
antw: Heeft Samsung’s Galaxy Flip Z misschien wel potentie?
reactie #2 geplaatst: 4 februari 2020 - 15:07
De Fold is na het uitklappen bijna een volwaardige tablet.

Heb je die review van Ars Technica gelezen? Daarin wordt in detail uit de doeken gedaan waarom de Fold beslist geen volwaardige tablet is (en ook niet bijna).

De conclusie daar is dat de Fold eigenlijk nergens goed in is.

Het idee van de Flip Z lijkt me iets meer potentie te hebben, maar volgens mij ook nog niet klaar voor de markt. Is het tegenwoordig beleid bij Samsung om alle prototypes gewoon maar op de markt te knikkeren (ik weet dat de Flip Z nog niet uit is, maar deze lek suggereert dat die wel zo uit gaat komen).
geplaatst door: GeorgeM
antw: Heeft Samsung’s Galaxy Flip Z misschien wel potentie?
reactie #3 geplaatst: 4 februari 2020 - 16:07
Op YouTube zijn best wel wat tevreden gebruikers te vinden. En ik bedoelde ook meer dat het qua schermgrootte meer de kant van een tablet opgaat en deze Flip tja....geen idee welk voordeel het heeft.

De meeste mensen zijn onderhand wel gewend aan een grote telefoon in zijn broekzak. En het publiek dat deze Fold gaat kopen zijn waarschijnlijk de nerds die het nieuwste van het nieuwste willen hebben.
geplaatst door: marco72
Apple TV iPhone 12 pro MacBook Pro 13" 2019 AirPort Extreme iPhone 4s MacBook Pro 13" 2010 iMac 27" 2010 iPad 2020 iPhone 6s