https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone8-en-8Plus-icoon-2.jpg
Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
Dit weekend kon je hier al lezen hoe je jouw iPad mini het best kan beschermen, maar voor een iPhone is dat waarschijnlijk nog belangrijker. Want die wordt in veel gevallen nog veel vaker gebruikt, wat de kans op schade bijvoorbeeld door op een hard oppervlak te vallen nog een stuk groter maakt.

Dat is met de nieuwe modellen alleen maar belangrijker geworden. Vanaf de iPhone 8 hebben die niet alleen aan de voorkant glas, onder andere in verband met het contactloos opladen bestaat ook de achterkant daaruit. Als dat breekt en je laat het bij Apple repareren, dan ben je bij de nieuwe modellen ook nog eens een stuk meer kwijt dan daarvoor het geval was. Wel zijn er vermoedens dat Apple het glas nu behandelt met een speciale coating waardoor het minder snel breekt, maar een goede bescherming lijkt nog steeds geen overbodige luxe.


Natuurlijk kan je hiervoor bij Apple terecht, zelden de goedkoopste winkel maar een aardig aanbod. Als je kiest voor een hoesje dat vooral de achter- en zijkanten beschermt, en de voorkant dus vrij laat, let dan op dat die zijkanten iets hoger uitkomen dan het scherm zelf. Ook als dat maar heel weinig is, bijvoorbeeld één millimeter, dan kan dat mogelijke je scherm redden als het bij een val op de voorkant neerkomt. Een voorbeeld daarvan is de Tech21 Pure Clear.Wat opvalt in Apple’s selectie is dat de iPhone X, Xs modellen en Xr het best bediend worden, maar je kan voor iPhone 8 hoesjes natuurlijk ook elders terecht. Als je voor maximale bescherming gaat dan is een Folio-hoesje waarschijnlijk de allerbeste keus, die beschermt het scherm constant, en dus ook tegen krassen en dergelijke.

Bij het Folio-hoesje van Apple hieronder zie je dat ook daar de rand iets boven het scherm uitsteekt, dus ook goede bescherming als de voorflap open is.

Maandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #1 geplaatst: 13 mei 2019 - 12:15
S.J. vond dat je de iPhone zo in je zak moest kunnen steken zonder hoesjes of andere onzin, waarom zou je hem anders steeds dunner maken bv.
maar ja, hij draait zich waarschijnlijk ook al om na het zien van hoe groot de iPhone is geworden. 
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #2 geplaatst: 13 mei 2019 - 13:54
Als ik hetzelfde budget had als waar S.J. beschikking over had dan had ik ook geen hoesje om mijn iPhone zitten.  :cool: :wink:
geplaatst door: anraadts
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #3 geplaatst: 13 mei 2019 - 17:46
daar zeg je wat, waarschijnlijk is het bij die gedachte de bedoeling dat je mee gaat met de nieuwste modellen en inruilen not an optie is.
geplaatst door: mayo
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #4 geplaatst: 14 mei 2019 - 07:24
Als je graag wilt laten zien dat je een iPhone hebt: geen hoesje.
Als je hem graag mooi en heel houdt + wilt verhullen dat je een iPhone hebt voor grijpgrage anderen: Hoesje.
Hoe simpel kan het zijn.
Plus...... naar mijn mening vond S. J. het belangrijker dat je er een kocht en kwam het tonen van die aankoop op de 2de plaats. :cool:
geplaatst door: ouwemac
Voorzichtig met Covid; Rawạng kho wid d̂wy ระวังโควิดด้วย. Swasdii Khrab Khun  สวัสดี ครับ คุณ
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #5 geplaatst: 14 mei 2019 - 08:47
Ik heb altijd hoesjes gebruikt die lijken op de Tech21 Pure Clear in dit artikel.

Wel prima bescherming, maar het design van de iPhone nog steeds zoveel mogelijk zichtbaar.
geplaatst door: anraadts
antw: Hoe je jouw nieuwe iPhone het best kan beschermen
reactie #6 geplaatst: 15 mei 2019 - 20:05
Tja, we letten op het design en verstoppen vervolgens de Iphone in een robuuste hoes om daarna nooit meer van het design te kunnen genieten. Vraag is of we dan niet beter een steviger ontwerp kunnen omarmen, welke iets minder dun is etc zodat we er wel naar kunnen kijken.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.