https://www.macfreak.nl/modules/news/images/spotify-logo.png
Nu ook Spotify widgets voor iPhone, iPod touch en iPad
Wat er allemaal mogelijk is met widgets in iOS 14 is hier natuurlijk allang voorbij gekomen. Ondertussen komen er steeds meer apps uit die widgets ondersteunen, zonder dat dit bij die update vermeld wordt. Een goed voorbeeld is Spotify, dat sowieso nooit vermeldt wat er in een nieuwe versie zit.

Installeer je de update van Spotify voor iPadOS en iOS (op dit moment is de nieuwe versie 8.5.80) dan kan je als je eenmaal ervoor gekozen hebt om je scherm aan te passen ook deze widgets toevoegen. Dat doe je door een icoon lang vast te houden, tot je de optie ziet om het beginscherm aan te passen. Heb je die eenmaal gekozen (en wiebelen al je icoontjes dus) dan klik je op de + linksboven om widgets toe te voegen. Kies je daarbij voor Spotify dan krijg je hetzelfde te zien als hieronder in het midden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.SpotifyWidgets.jpg
Nu ook Spotify widgets voor iPhone, iPod touch en iPad

klik op de afbeelding voor een grotere versie

De kleine widget laat alleen het nummer zien dat op dat moment afspeelt, de grotere houdt daarnaast ook nog de vier daarvoor afgespeelde nummers in beeld. Een widget verwijderen gaat net zo makkelijk als het verwijderen van een app, in wiebel-modus linksboven op het - teken klikken.

Een uitgebreidere uitleg hoe je widgets kan toevoegen en verwijderen is te vinden op deze pagina.


geplaatst door: Robert