Omzet app-abonnementen groeit hard
geplaatst: 27 januari 2020 - 13:10
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Omzet app-abonnementen groeit hard
Hoewel we vaak op ons forum zien dat abonnementen echt niet de voorkeur hebben van de meesten onder ons, lijkt het er op dat die vorm van betalen alleen maar in populariteit onder ontwikkelaars zal toenemen. De reden is simpel: hierdoor blijkt veel geld in het laatje te komen.

Dat zien we door onderzoeksresultaten die SenSor Tower net heeft uitgebracht, waaruit blijkt dat de omzet uit abonnementen in de VS in het afgelopen jaar groeide met maar liefst 21 procent. In 2018 was die omzet nog 3,8 miljard dollar, dankzij de 21 procent toename kwam die in 2019 op 4,6 miljard dollar uit. Abonnementen voor gaming-apps zijn buiten deze cijfers gelaten, als die meegeteld zouden worden dan komt dat bedrag natuurlijk nog een stuk hoger uit.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.annual-spending-top-united-states-subscription-apps-2019.jpg
Omzet app-abonnementen groeit hard

klik op de afbeeldingen voor een grotere versie

Abonnementen zijn op dit moment nog in de minderheid; ze zijn goed voor 19 procent van de markt van non-gaming apps, die in in het afgelopen jaar goed was voor 24 miljard dollar in totaal. Daarbij was Tinder trouwens de grootste van allemaal, in de top 100 van apps die de meeste omzet behalen uit een abonnement staat die app op nummer één, en is goed voor 10 procent van deze markt.

Meeste omzet per platform

Terwijl Tinder als eerste uit de bus kwam als er naar zowel iOS als Android gekeken wordt is het YouTube dat bij iOS op nummer één staat. Tinder komt in het totaalplaatje als eerste uit de bus omdat het in Apple’s App Store op de tweede plaats staat terwijl het bij Android de derde plaats inneemt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/top-subscription-apps-united-states-2019-revenue.jpg
Omzet app-abonnementen groeit hard


App Store vs. Google Play

Het is niet alleen in de App Store dat deze groei te zien is, bij Google Play is een vergelijkbare toename te zien. Maar de omzet in de App Store is nog heel erg veel groter dan die in Google Play, en het verschil neemt zelfs iets toe. In de grafiek hieronder kan je zien dat Google Play in 2019 nog niet hetzelfde niveau heeft bereikt als de App Store in 2016 al behaalde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.annual-spending-top-100-united-states-subscription-apps-by-platform-2019.jpg
Omzet app-abonnementen groeit hard

geplaatst door: Robert
antw: Omzet app-abonnementen groeit hard
reactie #1 geplaatst: 27 januari 2020 - 19:46
Vind het helemaal niets die apps met abo. Heb liever een eenmalig vast bedrag, en dat hoeft echt geen 99cent te zijn. Voor goede apps heb ik wel geld over. Maar alle apps met abo laat ik bij voorbaat al links liggen.
geplaatst door: marco72
Apple TV iPhone 11 MacBook Pro 13" 2019 AirPort Extreme iPhone 4s MacBook Pro 13" 2010 iMac 27" 2010
antw: Omzet app-abonnementen groeit hard
reactie #2 geplaatst: 28 januari 2020 - 10:20
Ik vind het ook helemaal niets die betaalde app-abonnementen. Veel geld voor weinig waar. Ik probeer ze dan ook te mijden maar helemaal zonder lukt me (helaas) niet.  :wink:

Ik wil wel een dure app kopen als die echt de moeite waard is!
Dit geldt overigens zowel voor iOS als MacOS apps.
geplaatst door: neoman