XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 11:10   
geplaatst door: Dekwoje
Beste macliefhebbers,

Ik weet dat dit hier een "gevoelig" onderwerp is...
Maar ik ga me een nieuwe telefoon aanschaffen. Kan mijn 8 voor het goede prijs verkopen en ga normaal de overstap maken naar de XS. Zo gaat het al een hele tijd... vanaf de 3GS... ;-)
Maar ... de prijzen... pfffff..

En dan komt nu samsung met de S10.. en komt die twijfel toch naar boven.

Nu heb ik hier "alles van Apple" draaien.. iMac, iPad, iPhone, Airport, Time Capsule, Appel Watch,Apple TV... en dat draait allemaal zo vlot..... dik tevreden!!

Zeggen jullie dan als ervaringsdeskundigen; ga naar de XS... of zijn er nog die zoiets hebben... We gaan de samsung nemen! Zijn er al met ervaringen hierover? Gaat toch over wat eurootjes :-)

Alvast veel dank!!  :shakehands:

Groetjes
Stef
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 13:00    reactie #1
geplaatst door: Pumpal
Uiteindelijk komt het volgens mij vooral neer op het gebruiksgemak en hoe je de OS ervaart (iOS vs. Android in combinatie met het Apple ecosysteem).
Ik heb zelf met geen van beide toestellen ervaring, maar ik heb zelf in het verleden zowel een iPhone als een Samsung toestel gehad en momenteel gebruik ik nog steeds Android als telefoon, terwijl ik thuis een Macbook Air en iPad heb. Het heeft wat moeite gekost om alles op elkaar af te stellen, maar uiteindelijk ondervind ik geen enkel probleem om alles te synchroniseren tussen computer en telefoon (contacten, kalender, mail, notities, enz). Thuis zit ik dan ook meestal op de iPad, terwijl ik mijn telefoon niet zo intensief gebruik (buiten om te bellen, berichten versturen en af en toe te browsen – met Firefox kun je trouwens ook je tabs en bookmarks makkelijk syncen).

De prijs speelt uiteraard een belangrijke rol en daar verliest Apple ongetwijfeld veel punten. Daarnaast moet je uiteindelijk zelf de afweging maken in hoeverre je gewend bent aan het gemak van de functies van iCloud, Standoff en de gestroomlijnde connectie met je andere Apple-devices. Als die laatste punten voor jou niet van groot belang zijn, aangezien je thuis bv. alles op je iPad doet en de telefoon opzij legt, dan lijkt me dat je zonder probleem zou kunnen overstappen naar Android/Samsung, aangezien de kwaliteit daarvan tegenwoordig niet meer heel ver van Apple ligt.

Terwijl ik aan het schrijven ben, begon ik me ook af te vragen of dat prijsverschil wel zo groot is. Bij Apple producten is het gekend dat ze heel lang hun waarde behouden (zoals je zelf aangeeft, je kunt jouw 8 nog steeds voor een heel goede prijs verkopen). Dat heb je bij Samsung toestellen niet en daar dalen de prijzen veel sneller (de prijs van jouw 8 komt wellicht overeen met de prijs van een tweedehands S9, de flagship van vorig jaar). Dit heeft wellicht veel te maken met oa. minder lange ondersteuning van software-updates, wat misschien wel belangrijk is om mee in gedachte te houden. Ik ben niet zeker hoe lang Samsung haar toestellen blijft voorzien van nieuwe updates, maar ik vermoed dat het heel wat minder lang dan Apple is, dus dat zou wel een sterk argument in het voordeel van die laatste kunnen zijn. Je betaalt wel wat meer voor de nieuwprijs, maar het toestel wordt minder snel afgeschreven. Het is maar een gedachte, maar het leek me wel valide.
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 13:15    reactie #2
geplaatst door: GeorgeM
Waarom is de keuze tussen de Xs en de S10?

Want het klinkt alsof de Xr voor jou een goede keuze zou zijn.
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 13:48    reactie #3
geplaatst door: peterdh
bijv. bij coolblue ter vergelijk: een xr voor 849, s10 899, xs 1159. als je apple gewend bent zou voor mij de keuze snel gemaakt zijn
Sathu Thai Massage, Groet, Peter
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 14:10    reactie #4
geplaatst door: Flix
Wat mij betreft een zinloze discussie, want je kunt er veel over zeggen, maar je komt er toch niet verder mee. Het is gewoon een keuze, en als jij voelt dat het voor jou tijd is voor een Galaxy, koop je een Galaxy. Simpel.

Maar ik zie dat je een Apple Watch hebt. Realiseer je dat zonder iPhone het ding vrij nutteloos is.
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 14:37    reactie #5
geplaatst door: Dekwoje
Merci alvast voor de reacties..
Ik gebruik mijn toestel ook veel om foto's mee te trekken. Daarom de XS.
En inderdaad..... ik maak veel gebruik van het ecosysteem van Apple..
Zit om mijn PC te berichten, whatsappen enz... en ga nadien op mijn telefoon in de keuken ermee verder... En dat zal dan met de samsung een ander verhaal zijn..
Ik ben enorm tevreden van Apple.. maar zie de prijs van een XS met 64gig en de S10 met 128gig... vandaar mijn gedachtengang....
Groetjes!
En inderdaad... mijn horloge kan ik bij aankoop van een Samsung ook best verkopen... ;-)
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 14:39    reactie #6
geplaatst door: MacFrankie
Ik snap dit echt niet!

Je vindt een iPhone te duur, en overweegt een ongeveer net zo dure Samsung (duurder dan een XR, goedkoper dan een XS)...

Wat ik wel snap is dat je een iPhone te duur vindt, en daarom een Huawei van €300 overweegt.

Maar een iPhone of een premium Samsung... kom op zeg, is dit echt een prijsafweging of kom je hier reacties uitlokken?
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 15:27    reactie #7
geplaatst door: Dekwoje
@ MacFrankie: Nee... geen reacties. Maar misschien wel personen die dit in het verleden wel gedaan hebben en hier hun ervaring over willen delen? Of dient dit forum daar niet voor?

XS en S10 blijft toch een verschil van 220euro + bij de S10 heb je 128gig en meer ram enz...
MAAR de vraag was of er mensen deze "rare gedachtengang" gedaan hadden/hebben en tevreden zijn of zeggen; Nooit meer!
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 15:27    reactie #8
geplaatst door: GeorgeM
Ik gebruik mijn toestel ook veel om foto's mee te trekken. Daarom de XS.

Dat mag je van mij even toelichten.

Vooraf: je weet dat de Xr weliswaar geen telelens heeft, maar verder ook heel erg goede foto's maakt (bij weinig licht zelfs beter dan de Xs).
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 15:29    reactie #9
geplaatst door: Dekwoje
@ GeorgeM: OK, nee dat wist ik niet...
Ik dacht dat de XS betere foto's trok dan de Xr... vandaar mijn overweging voor de XS...
antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 15:51    reactie #10
geplaatst door: GeorgeM
Je hoeft mij niet op mijn woord te geloven:


antw: XS of Samsung S10...
13 maart 2019 - 16:04    reactie #11
geplaatst door: marco72

En inderdaad... mijn horloge kan ik bij aankoop van een Samsung ook best verkopen... ;-)


Ga je dan een Samsung watch kopen? Want als dat zo is dan wordt het "prijsverschil" tussen de XS en S10 wel heel klein of je maakt zelfs verlies.

Maar om heel eerlijk te zijn snap ik de overweging tussen de XS en S10 niet zo goed aangezien de XR ook een top toestel is en je krijgt alle gemak van iCloud enzo erbij.
Apple TV iPhone 12 pro MacBook Pro 13" 2019 AirPort Extreme iPhone 4s MacBook Pro 13" 2010 iMac 27" 2010 iPad 2020 iPhone 6s
antw: XS of Samsung S10...
14 maart 2019 - 19:43    reactie #12
geplaatst door: MdH
Xr kiezen. maakt meer dan prima foto's en het " binnenwerk" is grotendeels gelijk aan een Xs. komt het grotere scherm nog bij en de prijs. Als je dan ook nog je apple watch moet verkopen en de compatibiliteitsproblemen met een android toestel moet overwinnen is het, naar mijn mening, geen moeilijke keuze. Ik gebruik voor mijn werk een samsung en kan er, na twee toestellen, nog steeds geen vriendjes mee worden. Overigens, als je op prijstechnisch vlak een keuze maakt, moet je ook de restwaarde meenemen en die is van de S10 zeker minder goed waardoor de hele exercitie financieel volgens mij geen zin heeft.
antw: XS of Samsung S10...
14 maart 2019 - 20:15    reactie #13
geplaatst door: boni
XS en S10 blijft toch een verschil van 220euro + bij de S10 heb je 128gig en meer ram enz...

Ga jij maar lekker voor een iPhone XR of XS.
Als je geld wil uitsparen - 220 € in dit geval - had je maar beter niet met Apple in zee gegaan.

Nu heb ik hier "alles van Apple" draaien.. iMac, iPad, iPhone, Airport, Time Capsule, Appel Watch,Apple TV... en dat draait allemaal zo vlot..... dik tevreden!!

Ik kan echter begrijpen dat het wel is saai en vervelend is als alles zo vlot draait en je wat uitdaging nodig hebt in de vorm van problemen als foto's nemen met een Android phone, en dan zien uit te vogelen hoe die in Apple's 'Foto's' programma op je iMac te krijgen...
Ja, als je zulke dingen nodig hebt om je hoofd over te breken is een Android smartphone de juiste keuze voor jou.
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
antw: XS of Samsung S10...
15 maart 2019 - 10:20    reactie #14
geplaatst door: Alvinus
Ik zou persoonlijk geen zin hebben om me over te leveren aan Android. Wellicht als je bijzonder slim en handig bent en heel goed weet om te gaan met alle instellingen, zul je het wel in de hand kunnen houden qua veiligheid. Maar je weet dat Samsung ruzie heeft met de Consumentenbond over het niet meer automatisch updaten naar de laatste Androidversie, wat wel een beetje zegt over hoe Samsung denkt over de houdbaarheid van zijn toestellen.
antw: XS of Samsung S10...
15 maart 2019 - 10:43    reactie #15
geplaatst door: anraadts
Omdat je in Android je jezelf ook bijna volledig aan Google overlevert lijkt het me ook de moeite om dit draadje hier op MacFreak te lezen.

In dat draadje heb ik een link geplaatst waarin je kan lezen hoe ontzettend veel Google al van je weet. Voor mij reden genoeg om ervoor te zorgen dat die kennis zoveel mogelijk binnen de perken blijft, en ik dus beslist niet naar Android over zal stappen.
antw: XS of Samsung S10...
17 april 2019 - 22:11    reactie #16
geplaatst door: boni
Nu heb ik hier "alles van Apple" draaien.. iMac, iPad, iPhone, Airport, Time Capsule, Appel Watch,Apple TV... en dat draait allemaal zo vlot..... dik tevreden!!

héhé, wat nostalgie...
Zat ik net wat op MacFreak te zoeken en kwam terecht op pagina 4 van een topic door jou gestart op 26 maart 2013. Je begon het met...

Hallo,
Ik heb hier nog niet veel van me laten horen, lezen. Maar kort even de situatie schetsen.
Ik ben een grote computerknutselaar, voor en na wat collega’s, vrienden enz helpen met PC problemen en toestanden. Dus altijd met computers bezig…

Een aantal jaren geleden hadden een paar vrienden een iMac aangeschaft. Ze waren “nuchter” genoeg en ik vroeg hen. “Mannen, laat me binnen een half jaar eens weten of het ECHT is wat de meeste zeggen… Eens ne Mac, je moet niets anders meer hebben…” Een half jaar later die mannen tegen mij… “Stef, awel, gene zever.. Het is waar…”

Dus ik schaf me een iMac aan… Maar na verloop van tijd beginnen opstarten in windows (bepaalde prog voor school)… en op den duur zat ik meer in Windows te werken dan wat anders… Dus na 6 maanden ik helemaal niet overtuigd en den boel verkocht. Terug een PC….

Nu heb ik sinds 3 jaar een iPhone… ENORM tevreden. Als hij ooit de geest geeft. Terug ene.
...

 :wink:

MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
antw: XS of Samsung S10...
17 april 2019 - 23:07    reactie #17
geplaatst door: Hajonides
Mijn keuzestress zou vooral betrekking hebben op formaat en prijsverschil tussen Xr en Xs. Ik vind de Xr te groot, maar ja, het prijsverschil tussen beide foons is wel aanzienlijk voor vrijwel gelijke specs …

Voor mij geen Android, vanwege hier eerder genoemde redenen.
*^(&*^%$$^&%………………
Dsbrg, Gldrlnd
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 00:36    reactie #18
geplaatst door: MacFrankie
Ik zal nooit twijfelen tussen een iPhone of een Galaxy!

Wat wel een twijfelgevalletje is, is een iPhone 8 (voor huidige begrippen lekker compact) of een iPhone XR (prachtig scherm, fantastische accu, super processor, 50% meer RAM, ..., maar eigenlijk veel te groot).

Keuzestress... Wat zouden jullie kiezen?

Ja, ik weet het, ik kaap een draadje, maar dat is geoorloofd, want het gaat over het foute Samsung!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 01:08    reactie #19
geplaatst door: boni
En dan komt nu samsung met de S10.. en komt die twijfel toch naar boven.

Ik snap je twijfel na onderstaande video gisteren van Max Tech bekeken te hebben.
Published on Apr 16, 2019
Citaat
Samsung's Galaxy S10+ is the best Android smartphone ever made, and I switched from my iPhone XS Max for a whole month. Here are my thoughts about the S10 from an iPhone user's perspective!


Uit het transcript vanaf 06:54...
Citaat
... if i didn't need Mac OS every day for work and I didn't own and love the Apple watch, I would have not switched back to the iPhone.
The S10+ plus is in my opinion the best phone on the market. It's not perfect but it's the closest thing you can get to it.
If you're an iPhone user that's not too locked in and thinking of switching, do it.
And if you're using Android already and want to upgrade, it's a no-brainer.
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 01:58    reactie #20
geplaatst door: boni
Onderstaande video heb ik dan ook maar is helemaal bekeken.
The Best Phone You Can Buy is... | Galaxy S10 Plus vs iPhone XS Max


Ook hier komt de Galaxy S10 Plus er als de betere uit.
Apple zal een inhaalbeweging moeten doen dit jaar.
Die zal er wel komen ook, want de iPhone XS Max is een 2018 model en de Galaxy S10 Plus een 2019 model.
Daar de geruchten molen > https://www.macrumors.com/roundup/2019-iphones/
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 05:49    reactie #21
geplaatst door: MacFrankie
Dit geeft 0 info, boni!

Apple en Samsung hebben een half jaar tussen hun releases zitten. In theorie is Apple de beste op het moment dat de nieuwste iPhone uitkomt, en Samsung als de nieuwste Galaxy S uitkomt. Dat is al jaren zo. Alleen vorige keer niet, toen was de X beter dan de S9 die een half jaar later kwam.

Ik zal nooit een Android kopen, tenzij deze een fractie van een iPhone kost en ik geen geld heb voor een iPhone. Nooit een Samsung, heel misschien ooit een el cheapo Huawei. En ik denk dat er meer mensen hier er zo over denken. Dus met de video's help je geen MacFreaks, boni!
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 08:31    reactie #22
geplaatst door: GeorgeM
Ik zal nooit een Android kopen

Wat mij betreft blijft het daar al bij.

Een besturingssysteem dat gejat is en alleen bedoeld om mij zoveel mogelijk te volgen? Dat maakt de allergoedkoopste Android foon nog te duur, want mijn privacy is mij veel meer waard dan de paar honderd euro die ik daarmee zou 'besparen'.

Zie ook dit nieuwsbericht.
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 11:28    reactie #23
geplaatst door: Hajonides
Kudos @GeorgeM
Het verdienmodel van Google cs is gebaseerd op het vergaren van gegevens en info van gebruikers.
Vooralsnog kunnen we ervan uitgaan dat Apple zo rijk is, dat ze dat niet nodig heeft en haar privacybeleid kan voortzetten/uitdragen.

My 2 cts …
*^(&*^%$$^&%………………
Dsbrg, Gldrlnd
antw: XS of Samsung S10...
18 april 2019 - 12:34    reactie #24
geplaatst door: boni
Dit geeft 0 info, boni!

Hoezo dit geeft '0' info?
Nu ben ik alvast is terug bij, want ik volg de markt van smartphones zo niet. Heb wel sinds eind 2015 een iPhone 6s plus, maar ik ben geen smartphone mens. Heb geen 3 of 4G, en wifi staat meestal uit.

Dus met de video's help je geen MacFreaks, boni!

Ik help de topic-starter wel, want weet al sinds begin deze maand wat hij gekocht heeft.  :cool:
Deze video's bevestigen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Althans zo ervaar ik het na ze bekeken te hebben.
Ik laat aan hem de eer mee te delen wat hij gekocht heeft en waarom.
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.